De dimecres a diumenge oferim servei de menú. Els menús incorporen opcions de suplement per tenir més varietat.
Publiquem anticipadament els menús a Facebook i a Instagram. Visitin les nostres xarxes. En ambdós casos ens trobaràn com a @casumlollarestaurant .
PENDENT D'ACTUALITZACIÓ
Són l'ESPECIALITAT de la casa. La nostra recepta és particularment saborosa i s'inspira en algunes propostes de la Catalunya Nord i central, però sempre amb el nostre toc personal. El sofregit és molt elaborat, partint d'una confitació de ceba de moltes hores i on es busca, també, la màxima potència dels elements que caracteritzen cada varietat. El color, aroma i gust de cada varietat són ben intensos i seductors. Tots tenen molta personalitat i intentem que es diferenciïn dels de la competència.
Hi ha fotografies a l'àlbum de Facebook anomenat "arrossos".
Es fan al moment, sota comanda, a partir d'un mínim de dues racions iguals (excepte casos puntuals).
Són el plat principal, el "segon" del menú.
Cada dia hi ha arrossos disponibles i també es poden encarregar per emportar.
Els menús inclouen una varietat d'arròs o fideuà i es poden escollir unes quantes opcions amb suplements variables.
A més a més dels arrossos, que són el plat que indiscutiblement atreu a més persones a venir a casa nostra i el que més sorprèn i se'n parla, hi ha un bon assortiment de propostes ben suculentes i divertides, que intentem que complementin i/o siguin alternativa als arrossos.
I encara més, que diversos entrants o primers plats, són elaboracions pensades per compartir entre diferents persones en una mateixa taula.
Abans de seguir, us animem a visitar l'àlbum de fotografies anomenat "Altres Plats" del nostre Facebook.
Amanides "ben parides"
Volem destacar les nostres amanides, molt vistoses i divertides totes, amb contrastos de textures i sabors. Habitualment n'hi ha una o més amanides incloses al Menú, tant en el cas diari com del cap de setmana, i possiblement alguna més opcional amb un suplement acord al cost dels ingredients que porta.
Totes van decorades amb unes torradetes especiades que fem a casa i que dónen un toc cruixent i molta originalitat.
Com a exemples us presentem:
-Amanida de verds amb formatge curat d'ovella, codonyat, fruites seques i vinagreta de maduixes.
-Amanida de verds amb formatge Brie, maduixes, fruits secs i caramel balsàmic de Mòdena.
-Amanida de verds amb boles de formatge de cabra de Can Bordoi / formatge de cabra gratinat, nous i oli d'alfàbrega.
-Amanida de verds amb formatge Feta, cogombrets agredolços, olives i salsa grega de iogurt.
-Amanida de verds amb bacó saltat, ceba cruixent i salsa Cèsar.
-Amanida de verds amb bacallà esqueixat, seitons i anxoves amb ceba cruixent i romesco suau.
-Amanida tèbia de verds amb de llagostins i gírgoles saltades.
-Amanida de tomàquet Cor de Bou / Barbastro... amb anxoves, formatge fresc i picada d'all i julivert.
....
...Si dubteu, sempre demaneu una bona amanida davant d'un arròs, creiem que és la combinació òptima de menú!!!
Patata emmascarada amb ou ferrat
És una proposta molt suculenta, dels entrats més populars. L'origen d'aquest plat es troba al Berguedà. És similar al famós Trinxat de la Cerdanya, però sense col. La patata es cou amb la botifarra negra o amb l'ingredient amb el que "s'emmascari" (normalment botifarra negra però les hem fetes amb més coses i sempre queda boníssima), i es presenta en forma de timbal amb un ou ferrat fet al moment al capdamunt. També es decora el plat amb una torradeta especiada i pot portar una mica d'all i julivert i/o oli de tòfona o oli de pebre vermell...
(foto @demaravillas)
Les patates cabrejades del Càsum al caliu amb dues salses
Han arribar per quedar-se als menús. Patata natural varietat Monalisa al forn amb duessalsetes picantetes fetes a casa.
Croquetons fets a casa
El croquetó rei és el de pernil ibèric. I a vegades en fem d'altres ingredients.
Cargols del Casum amb salseta picantona.
Amb un producte fresc de molta qualitat i una salsa ben elaborada, els fanàtics dels cargols tenen un nou lloc on demanar-los.
Ens serveix cargol fresc Bové la jove empresa Cargolíssim, especialistes en la cria de cargols a l'aire lliure per al consum, producte de proximitat.
La salsa és el resultat de retocar i millorar típiques receptes "de familia". És una de les incorporacions més noves i exitoses. Els cargols han arribat per quedar-se entre les propostes habituals dels nostres menús.
"Amanida Russa Casum: un espectacle!!!"
Així li diem, per resumir, a la nostra proposta "ensaladilla rusa". Coem i pelem les verdures fresques, hi afegim altres ingredients com la tonyina i les olives, fem una maionesa especial, casolana també, amb un toc de mostassa antiga de Dijon i la presentem en forma de timbal i decorada amb exquisideses. Queda realment vistosa, sofisticada i molt bona. Sempre sorprèn.
No és fixe però la tenim a vegades i sempre la recomanem per a compartir, perquè és una Tapa nacional...
Rotllet cruixent
No rigueu, però la idea neix de la inspiració en el clàssic Rotllet de Primavera xinès. N'hem fet variants amb diversos ingredients. N'hem tingut de Trinxat de la Cerdanya, d'espinacs i salmó, de cua de bou i bolets i els que més estem repetint últimament són els de botifarró ("morcilla") amb calçots (quan és temporada) o amb carbassa , amb poma o ceba confitada...
Tenen forma de caneló i són cruixents doncs l'embolcall és de pasta brick.
Poden ser un entrant meravellós, especialment per compartir, com un plat principal doncs són bastant contundents.
(foto @annatrash59)
Coca negra de recapte
Aquesta també és una proposta relativament recent dins de la nostra oferta gastronòmica. Potser està a mig camí entre una coca i una pizza però definitivament, el més característic és el seu color negre. L'artesà de Cardedeu que ens les fa incorpora Carbó Activat a la massa per donar-li aquest color. Nosaltres, al damunt, li posem tomàquet, Mozzarella i diverses possibles combinacions d'ingredients.
Algunes porten més d'un tipus de formatge, d'altres formatge amb sobrassada o xistorra, d'altres botifarra negra/morcilla amb samfaina/ceba confitada... Les opcions són innumerables. Totes es gratinen uns minuts al forn i queden espectaculars.
Les podeu demanar de primer, preferentment per compartir, o bé de segon o plat principal, doncs són ben contundents.
Els "guisats de l'àvia" i d'altres xups-xups mítics.
Els peus de porc a la catalana, les galtes estofades, el costellam lacat al forn, el pollastre de pagès rostit, el melós de vedella, la cua de bou, el braó ibèric, les mandonguilles, la tripa amb cap-i-pota etc... sempre són altament recomanables i els amants d'aquests plats se'n llepen els dits! Totalment unes alternatives a l'altura dels arrossos i potser injustament eclipsades per la fama d'aquests. Puntualment incorporem als nostres menús alguns d'aquests plats.
Creiem que totes les opcions són recomanables i a vegades es fa difícil proposar-ne només una als clients. La tria recaurà en les prefererècies quant a producte (carn/peix) i la gana que es porti.... Aquí hem fet una petita menció d'unes poques propostes, que creiem que es surten una mica més de la normalitat i potser per això ens defineixen més.
El pastís de formatge cremós
Val la pena arribar amb una mica de gana a les postres. Són un moment dolç.
I ara encara més perquè es pot encarregar el pastís de formatge per emportar a un preu promocionat.
Per només 9,50€ teniu la peça sencera, que pesa uns 750gr i equival a 4-5-6 porcions . O bé mig per 6€.
No oblideu visitar les fotografies que hi ha penjades a les xarxes socials. Diuen que una imatge val més que mil paraules.
Bon profit!!!
Per a molts, el moment llaminer és el millor de tota la vetllada. I no és per menys. Les postres no es queden enrera, tan en presentació com en sabor.
Seria difícil recomanar-ne unes per sobre de les altres. Una vegada més, ens atindriem a les preferències (xocolata sí o no, lleuger o contundent...) i també al forat que queda a la panxa donat el tiberi del que portem de menú.
Ara bé, des que vam obrir el nostre establiment, hi ha unes postres que són fixes i molt populars. Busquem el millor producte, la elaboració de més confiança i una bona presentació. L'artesania en les postres.
Adquirim el Iogurt artesà d'ovella de la Formatgeria La Cleda i el convertim en un espectacle de copa, a més de fer-lo servir per elaborar altres pastissos a casa.
També ens serveixen el Mató de cabra o de vaca de Can Bordoi-Formatgeria Mogent, que estan molt ben fets els dos. I també fem a casa el nostre Flam de mató, que és una proposta molt recent a la nostra oferta i que agrada molt. El fem sovint però no sempre.
Potser, el gran gran destacat de tota la nostra llista de postres, seria el pastís de formatge. Com a novetat, es pot emportar una peça sencera per a 6 a 8 personaes per només 12€, sempre que s'encarregui amb una mínima antelació.
El Bailey's té molts fans i nosaltres li dediquem dos grans pesos pesats dins del tercer acte dels nostres menús. Elaborem Pudding amb aromes de cítrics i de Bailey's, que és relativament nou però des que el vam començar a oferir ja no pot faltar.
Amb Bailey's també reguem la copa més exitosa: La Copa de Cafè Escocès Casum amb Bailey's, gelat i crema Chantilly. Hi ha tres alternatives més, la de Jamaica (amb Rom), la suïssa (amb Brandy) i la italiana (amb amaretto). En diem en broma el 2 en 1, cigaló i postres junts.
Amb un toc de licor, també hi tenim el nostre Catalanet. Fantàstica copa de Ratafia dels Trabucaires de Cardedeu, amb gelat de torró de Xixona i garrapinyats.
Hi ha multitud de propostes, que creiem que són un gran final d'un bon àpat, que van rotant i que ens agrada tenir de tant en tant: les pannacottes (en diverses versions), el flam o pastís de Rosques de Santa Teresa, les lioneses, el pessic de poma o de pastanaga, la tatin de poma, l'arròs amb llet cremat a l'estil asturià, la crema catalana, la pinya colada Casum, el Dràcula del Casum...
Fins i tot un sorbet de llimona o un gelat tenen alguna sorpresa...
Totes les postres es decoren amb un o alguns dels divertits complements: dentelle de mantega, pets de monja, carquinyolis, xocolata belga, melmelada, sorra d'Oreo, garrapinyats, "nata de veritat", crocanti, mel de romaní, physallis, Peta Zetas, gelée de Limoncello, boletes de gelat...
Atenció: Es pot encarregar el pastís de formatge per emportar a un preu promocionat.
Per només 9,50€ teniu la peça sencera, que pesa uns 750gr i equival a 4-5-6 porcions . O bé mig per 6€.
En construcció
En construcció
Durant el nou tancament de bars i restaurants, seguim oferint el servei per emportar.
Actualitzarem regularment la carta.
Dijous hi haurà la mateixa carta que la del cap de setmana excepte els cargols i els pastissos de formatge.
Podeu encarregar els vostres dràcules per emportar pels dies 29,30, 31 d'octubre i 1 de novembre.
Postres clàssiques al Càsum reinterpretació del polo Dràcula de la Frigo. Format pastisset d'uns 300 grams per a dues persones.
Per només 6€.